תכשיטים מאז ומעולם משמשים אותנו להגדרה עצמית וכאביזר אופנה. עיצוב התכשיטים מושפע מתקופות, תרבויות היסטוריה וכמובן אופנה.
תכשיטי זהב
את הקשר של האדם לזהב ניתן למצוא לאורך אלפיי שנים של היסטוריה ובכל הדתות, מלבד היות תכשיט זהב כסמל סטטוס הוא מהווה כסמל דתי. כיום תכשיטי זהב מביעים את הרגשות שלנו לעצמנו ולאחרים החל מהבעת אהבה, קירבה, סליחה ואיך לו לקשר העמוק של של מחויבות והאהבה הלא הן טבעות הנישואים , שעל פי המסורת צריכים להיות עשויים מזהב.

את איכות הזהב אנחנו מודדים בעזרת קארט, אבל מהו בעצם קארט?
קארט של זהב מציין לנו את אחוז הזהב הטהור בתוך בסגסוגת שממנו מורכב התכשיט. רוב התכשיטים עשויים מזה 14K כלומר 58.5% מסגסוגת התכשיט עשוייה מזהב טהור ושאר התערובת מורכב ממתכות אחרות שהינם: כסף, נחושת אדומב, פלדיום ואבץ. זהב 18K הינו סגסוגת המורכבת מ75% זהב טהור והשאר תערובות של מתכות אחרות.

הערה: בישראל חל איסור לקרוא למוצרים בהם תכולת הזהב נמוכה מ-9 קרט בשם מוצרי זהב
איך מקבלים גוונים שונים של זהב?
על ידי שינוי בכמות המתכות המעורבות בסגסוגת נוכל להגיע לצבעים שונים של זהב.
זהב צהוב 18K – 75% זהב + כסף ונחושת ביחס של שלוש לאחד בהתאמה.
זהב אדום – אחוז הנחושת האדומה יהיה גבוהה יותר
זהב לבן – אחוז המתכות הלבנות כגון כסף ופלדיום יהיה גבוהה יותר.
כדי לקבל אפקט לבן בוהק בתכשיט אנחנו מצפים את התכשיט ברודיום, רודיום הינה מתכת אציה בצבע לבן וערכה שווה לערך הזהב ולכן הציפוי לא מוריד מערך התכשיט אלא שומר עליו ונותן לו את האפקט הרצוי.
יש לשים לב שציפוי הרודיום נשחק לאורך הזמן במיוחד טבעות ולכן רצוי לחדש א הציפוי פעם בתקופה. חברי מועדון הלקוחות שך "רצון תכשיטים" נהנים מציפוי חינם פעם בשנה ללא עלות.

אבני חן
מהי אבן חן?
אבני החן הינם מינרלים אשר משתמשים בהן לשיבוץ בתכשיטים. אבני חן הן מינרלים נדירים המצטיינים בחוזקם המכני וביציבותם הכימית. תכונות אלו מקנות להן יציבות והישרדות בצורתם המקורית לזמן בלתי מוגבל. קיימים בטבע מאות מינרלים שאפשר להגדירם כאבני חן, אך רק חלקן משמשות כאבני חן בתכשיטים. שאר אבני החן מגיעות לאספנים. לרוב אבני החן יש הרכב כימי פשוט. הנדירות שלהן נובעת מצורת ההתגבשות שלהן המיוחדת ושונה בכל אבן חן.
ישנן עדויות לתכשיטים עם אבני חן יקרות שנחשפו בקברים עתיקים. בישראל נמצאו בקברים עתיקים תכשיטים עם אבני חן שמקורם במקומות אחרים בעולם. דבר זה מעיד על מסחר באבני חן. בתנ”ך מופיע הסיפור המפורסם ביותר על אודות סחר מסוג זה. מלכת שבא באה לבקר את המלך שלמה ומביאה איתה מתנות של זהב ואבנים יקרות מאפריקה הרחוקה. אבני חן גם מוזכרות כמקשטות את החשן של הכהן הגדול.

סוגי אבני חן
אבני החן מוגדרות ונבדלות זו מזו לפי תכונותיהן הכימיות והפיזיקאליות – צבע, קשיות, ברק וגוון. הן צריכות להיות עמידות בפני שחיקה, פגיעת חומצות וחמרים אחרים. לאחר עיבוד האבן על ידי ליטוש עליה להיות קשה דייה שתשמור על צורתה וברק המשטחים המלוטשים שלה לאורך זמן.
כל אבן מתחת לקשיות 7 בסולם מוהס מתכלה במהירות ועל כן לא יכולה לשמש לשיבוץ בתכשיטים. (פרט לפנינים שהן רכות 3-4 בסולם מוהס אבל קשיחות במיוחד).
אבני החן היוקרתיות יותר הן הרובי האדום, הספיר הכחול, האמרלד, בעברית ברקת, הירוק וכמובן יהלומים. אבני חן אלו מצטיינות בצבעוניות ובשקיפות. גם פנינים נחשבו במשך שנים רבות כאבני חן יקרות, אם כי הם אינם מינרל אלה מגיעות מרכיכות בים.
בעבר היה נהוג להבחין בין אבני חן יקרות (רובי, אמרלד, וספיר) לבין אבני חן חצי יקרות (גרין גארנט, אקוואמארין, אופאל, טאנזאנייט, טופז, לאפיס לאזולי ועוד), בהתאם לקשיות האבן ותפוצתה.
קבוצת האבנים היקרות היא גם קבוצת אבני חן החשובות
1. יהלום
2. אמרלד-ירוק.
3. רובי-אדום.
4. ספיר-חום, צהוב, ירוק, סגול, בורדו, כחול, ורוד, צהוב או שקוף.
על מנת לתת מושג בסיסי לפי חלוקה לצבעים, אבני החן הנסחרות המקובלות – שמות וצבעים:
ירוק: אמרלד, טורמלין, פרידוט.
אדום: רובי, ספינל, רודו-לייט, גרנט, טורמלין, קורל.
כחול: ספיר, טוזנייט, טורמלין, בלו טופז, לפיס לאזולי.
צהוב: ספיר, טופז, ציטרין.
כתום: מנדרין, קורל, קורנליה.
ורוד: פינק טורמלין, קווזייט, מורגנייט, בריל.
סגול: ספיר, אמטיסט, איולייט

יהלומים
הביקוש ליהלומים ומחירם היקר נובע מכך שיהלום נחשב נדיר ומציאתו הינה עבודה קשה ולפעמים אף מסוכנת. היהלום הינו המינרל הכי קשה, הכי שקוף והכי מבריק שקיים. אנשים נוהגים להשתמש בו לנוי ולתעשייה.
מרבית היהלומים נוצרים עמוק באדמה הרחק מהישג ידו של אדם, בתנאי חום מאוד גבוהים. בזכות רעידות אדמה והתפרצויות געשיות הם עולים למעלה אל פני השטח ומחכים לאדם שימצא אותם. היהלום הינה אבן אסטטית, מרשימה ונוצצת אשר מקנה לה יכולת משיכה. היתרון של יהלום מעבר למאפיינים הויזואליים, הוא הנצחיות שלו. לעומת חיקויים כגון זרקונים יהלום לא יאבד את מראהו לאורך השנים וכמובן את ערכו.

כיצד קובעים את שווי היהלום?
ערך היהלום נקבע על פי ארבעה פרמטרים עיקריים אשר נקראים בשפה המקצועית The 4 C`s.
- משקל – CARAT
משקל היהלום נמדד בקארט, בשונה מזהב הקארט היהלומים הינה יחידת מידה הזהה לחמישית הגרם, כלומר מאתיים מיליגרם. מקור השם קארט מגיע מהיוונים אשר השוו את אבני החן ויהלומי לגרעיני חרוב, ביוונית κεράτιο (kerátio), הסיבה לכך היא שבעבר חשבו שכל זרעי החרוב בעלי אותו משקל.
הקארט מחולק ל100 נקודות כאשר כל נקודה היא שניי מיליגרם. יחידת מידה זו אומצה בשנת 1907 על ידי הוועידה בכלכלית למידות ומשקולות. - צבע – COLOR
ניתן לחלק את היהלומים לשתי קטגוריות צבעים, יהלומים לבנים ויהלומים צבעוניים. הלבנים הינם היהלומים המוכרים לנו והינם שכיחים בשימוש בתכשיטים, היהלומים הצבעונים פחות נפוצים ומוכרים בשם
Fancy Color.